Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917

€ 1.100,00
02 May. 2023
290x bekeken
Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917
Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917Snaarinstrumenten | Overige Zeer nette Vintage Martin Style2 soprano ukelele uit 1917
Samenvatting
  • € 1.100,00
  • Gebruikt  
Omschrijving

Te koop aangeboden een hele nette Martin Style2 soprano ukelele uit 1917. De kenmerken waaraan je dat kan zien zijn:

Martin made in Nazareth stempel achter op de headstock. Martin stempel in de body. En fretmarkeringen op de 5e de 7e en de 9e. Na 1920 werd die van de 9e naar de 10e fret geplaatst

Deze beauty is een tijdje geleden iets opgeknapt, of beter gezegd gered. Er zijn puristen, die vallen hierover. Maar dat is hun probleem:)

De reden dat ik er aan begon, is omdat er 3 haarlijn cracks echt heel slecht gemaakt zijn, daarna was er veel te veel shellac overheen gebracht.

Het is heel normaal als een instrument van 103 jaar oud, haarlijn scheurtjes krijgt.

Er zaten ook verkeerde tuners op van Gibson. De orginele houten stemsleutels zijn nergens te vinden. Daarom koos ik ervoor peghead tuners erop te plaatsen. Die zien eruit als houten frictie tuners, met de mechaniek van nu. Met een ratio van 4:1, dus vier rondjes aan de sleutel draaien t.o.v 1 rondje van de as waar de snaar omheen zit, zeer precies. Om zo dichtbij het orgineel te komen. Los daarvan, is het helemaal niet raar om een ukelele te upgraden:).

De orginele patina en gebruikers sporen die er met liefde in zijn gemaakt, zijn dan ook gewoon te zien. Er zitten nu dan ook maar 2 filmlaagjes shellac (french polish op de oude traditionele manier aangebracht )op En heeft het daarom z'n charme behouden, met een veilig jasje eromheen. De ukelele is dus gewoon 100% stabiel.

En dan nu het spelen :)

De ukelele heeft (weer) echt het oude radio droge geluid, waar echt geen ukelele tegen op kan. Geen enkele Martin clone zoals Ohana sk 38 , Mahimahi, Kiwaya enz enz komen niet in de buurt qua klank. Het is zeer goed afgesteld , goede intonatie, goede action(snaarhoogte). En een sustain waar je U tegen zegt. Dit is een serieuze ukelele die bovenaan de lijst staat van de high-end Ukeleles. Oftewel de Rolss Royce onder de ukeleles. Kenners weten wat dit inhoud.

De foto's:

 

Ik wil hier gewoon open in zijn, en dat je weet waar je aan toe bent. Dat scheelt ellenlange berichten . Vragen kan altijd natuurlijk.

Richtprijs is 1100 euro, dat is een eerlijke prijs. Sommige Style 0's of style1 gaan al voor niet minder in veel slechtere staat voor 1000 tot wel 1600 over de toonbank.

Bedenk dat je zo een als deze niet snel meer tegenkomt. En als je wat te koop ziet, weet je niet het verhaal erachter, plus je krijgt te maken met hoge verzendkosten en invoerkosten.

Bij interesse wil ik wel een videoclip maken aan u gericht, zodat u een idee krijgt van het geluid.

Bedankt voor het kijken



Mariomacamba
Mariomacamba
Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Bod plaatsen

Locatie