2e hands is hot!

12, Oct, 2017, 10:39

Wie denkt dat 2e hands vies en versleten is heeft het mis. Daar waar men bij het woord “2e hands” vroeger al gauw dacht aan muffe, donkere winkelruimtes met versleten spullen die niemand nog wou, is 2e hands nu hot en trendy. Niet enkel rijzen de hippe winkeltjes in grote steden en ver daarbuiten als paddenstoelen uit de grond, je vindt ook meer en meer coole online winkels zoals 2e-hands.nl en marktplaats.nl. Binnen Europa spannen Nederland, België en Duitsland de kroon. Maken we op zondag al eens graag een uitstap naar een rommelmarkt om te genieten van de geur van oude meubels, tijdens de week zitten we met z’n allen het internet af te schuimen naar dat ene hebbedingetje dat je nergens anders meer vindt. Online tweedehands platformen kennen een toenemend succes.

Waarom is tweedehands niet meer weg te denken?

Nostalgie! Vaak vind je in online zaken stukjes nostalgie terug. De meeste objecten die vandaag de dag te koop aangeboden worden in gewone winkels zijn niet meer origineel. Ze worden massaal geproduceerd. De kans is dus groot dat je buurman net dezelfde zetel of kast heeft dan jij. Dus wat is er leuker dan het internet afschuimen op zoek naar dat ene originele stukje dat perfect op je tafel past. Vaak hangt aan een 2e hands stukje al een verhaal vast. Het heeft geleefd en heeft van iemands leven deel uitgemaakt.

Koopjes scoren

In tijden van crisis zoekt men naar goedkope oplossingen. Vaak kan je voor een prikje een origineel stuk op de kop tikken: een antieke kast die perfect staat in je interieur, een designer tas die normaal een fortuin zou gekost hebben, kleding voor je kinderen... Recente studies hebben aangetoond dat je een leeg appartement volledig kan inrichten met 2e hands spullen voor slechts 500 euro.

Conclusie

2e hands is leuk, hot, hip en goedkoop! Zelf ook iets te verkopen? Plaats ook gratis al uw advertenties op 2e-hands.nl. Extra advertentie promotie is al mogelijk vanaf €3,95.

Blog archief